Филтри за басейни

(261 продукти)

Филтрите за басейни са устройства, използвани за почистване и циркулация на водата в басейн, спа център или хидромасажна вана. Те отстраняват замърсяванията и частиците от водата чрез физически или химически процес на филтриране.

Видове филтри за басейни

Съществуват три основни вида филтри: пясъчни, картушни филтри и диатомична пръст.

Пясъчни филтри за басейни

Пясъчните филтри използват кварцов пясък за улавяне на замърсяванията. При преминаване на водата през него, вредните частици се задържат и се изчиства водата, която се връща в басейна. Тези филтри са подходящи за по-големи басейни, като са изградени от устойчиви материали. Басейните с пясъчен филтър не изискват толкова честа и сериозна поддръжка и самите филтри са по-икономични.

Картушен филтър

Тези филтри използват сменяем елемент за филтриране на водата. Те са по-ефективни в остраняването на замърсявания, но това ги прави и по-скъпи от пясъчните филтри. При картушните системи има филтър, който трябва да се сменя по-често при замърсяване, а същото така използват цилиндър, който улавя мръсотията при преминаване на водата от басейна. Всичко това ги прави идеални за малки басейни, но не толкова рентабилни за по-големи модели.

Диатомична пръст

Филтрите с диатомична пръст (DE) използват фин прах за улавяне на замърсяванията. Прахът се добавя към филтъра и водата се изпомпва през него, където всички примеси се улавят. Тези филтри са много ефективни при отстраняването на фини частици, което ги прави добър избор за големи търговски басейни и спа центрове, които се използват интензивно. Те обаче изискват повече поддръжка от другите два и трябва да се промиват редовно, за да се отстранят уловените примеси.

Поддържане на филтъра на басейна

Независимо от вида на филтъра, важно е да го поддържате правилно, за да гарантирате, че той ще продължи да работи ефективно. Ето няколко съвета за поддръжка на филтъра за басейн:

Почиствайте филтъра редовно

Повечето филтри трябва да се почистват поне веднъж месечно. Това може да включва почистване на касетата или мрежата, или просто обратно промиване на пясъчния филтър. Направете справка в ръководството за конкретни инструкции за вашия тип филтър.

Подменете филтърните материали и наблюдавайте манометъра

В зависимост от вида на филтъра, който имате, може да се наложи периодично да подменяте пясъка или праха (при диатомична пръст). Манометърът от своя страна ще покаже кога филтърът е замърсен и трябва да се почисти. Ако показанията му са по-високи от нормалното, значи е време да почистите филтъра.

Използвайте препарат

Ако филтърът ви се задръсти с масло или други трудни за отстраняване замърсявания, може да се наложи да използвате специализиран препарат за почистване.

Като разбирате функцията на различните видове филтри и спазвате правилните процедури за поддръжка, можете да гарантирате, че вашият филтър за басейн ще продължи да работи ефективно.

Размер на филтри за басейн

Това зависи и от размера на вашата помпа за басейн. Изборът на голям филтър изглежда на пръв поглед по-добър вариант, защото по-малкият филтър може да се счупи. От друга страна прекалено малкият филтър трудно ще поддържа водата чиста и може да не функционира правилно.

Избор на твърде малка помпа от друга страна трудно ще изтласква водата през филтъра, докато по-голямата помпа може да бъде ненужно скъпа и да хаби енергия.

Филтри за басейни - HydroSpa

Филтрите за басейни са сред най-важните аксесоари за вас и вашето семейство, за да се насладите на чиста и здравословна вода. Предложенията на HydroSpa включват широка гама филтри от най-високо качество, с клапан в горната част за осигуряване на ефективно почистване и изработени от издръжливи материали като полипропилен.

Филтрите също са устойчиви на корозия, действието на вредни агенти и UV лъчи. В нашата продуктова гама ще намерите най-ефективните пясъчни филтри за плувни басейни, филтри против варовик, пясъчни филтриращи материали с размер на зърното 0,6-2 мм за рециркулационния филтър, както и манометри за водни филтри.

Безплатна доставка над 500 лв
Връщане на продукти до 14 дни
Безплатна консултация