Помпи за басейн

(227 продукти)

Помпата за басейн е основен компонент на всеки плувен басейн, тъй като помага за циркулирането на водата, като гарантира, че тя остава чиста и хигиенична. Добре функциониращата помпа за басейн осигурява дълготрайност на басейна, помага в процеса на почистване и допринася за цялостното удоволствие при плуване.

Видове помпи за басейни

Основните видове помпи са с една скорост и с променлива скорост.

Помпи за басейн с една скорост

Този вид помпа за басейн имат фиксирана скорост на работа, която в повечето случаи е висока и така функционират, докато са включени. Те са по-икономични, но не толкова енергийно ефективни. Това ги прави по-трудни за поддръжка от видовете с променлива скорост.

Помпи с променлива скорост

Тези помпи имат няколко скорости, които могат да се регулират, за да отговарят на вашите нужди. Те са по-енергийно ефективни и рентабилни в дългосрочен план, но са и по-скъпи в началото. Помпата тук се охлажда с вентилатор и работи почти безшумно, което ги прави много подходящи за спа центрове.

Помпа за басейни с филтър

Филтърът за басейн и помпата работят заедно, за да поддържат басейна чист и прозрачен. Помпата на басейна прекарва водата през филтъра, който отстранява замърсявания като мръсотия, отпадъци и бактерии. След това филтрираната вода се връща в басейна, осигурявайки чиста и здравословна вода за плуване.

Помпите и филтрите за басейни изискват редовна поддръжка, за да функционират ефективно. Пясъчните филтри се нуждаят от често промиване, докато моделите с картушен филтър трябва да се почистват или подменят периодично.

Избор на помпа за басейн

Вземете предвид размера на басейна, а колкото по-голям е басейнът, толкова по-мощна трябва да бъде помпата. Тук трябва да отчетете и дебита на басейна, който представлява количеството вода, което трябва да циркулира за определен период от време.

Ние предлагаме сертифицирани продукти, които отговарят на строги стандарти за енергийна ефективност. Моторите на помпите ни отговарят на стандарт за ефективност IE3.

Спрете се на помпа с нисък децибелен рейтинг и изберете модел, който е изработен от висококачествени материали, като например устойчива на ръжда стомана или издръжлива пластмаса.

Модели помпи за басейн

Гамата помпи за басейни на HydroSpa включва няколко модела помпи с фиксирана или променлива скорост, помпи за обществени басейни с термична защита и устойчив на корозия корпус. По този начин помпите могат да работят през всеки сезон и осигуряват тиха работа.

В допълнение към видовете помпи, ще намерите и аксесоари като контролни панели, антивибрационни тампони или модули за автоматизация, както и резервни части като гарнитури, високоговорители, турбини - всичко това на най-добри цени и най-добро качество.

Безплатна доставка над 500 лв
Връщане на продукти до 14 дни
Безплатна консултация