Оборудване за парна баня

(42 продукти)

Какво представлява парогенераторът?

Парогенераторът е устройство, което произвежда пара чрез нагряване на вода. Тези генератори обикновено се използват в спа центрове, хотели и домове, за да осигурят релаксиращо и терапевтично изживяване. Те се предлагат в различни размери и форми - от малки преносими до по-големи търговски устройства, които могат да се използват в парна баня.

Той работи чрез загряване на водата до точката ѝ на кипене, при което се образува пара. След това парата се насочва към парна баня или душ кабина, където потребителят може да й се наслади. Парогенераторите могат да се захранват с електричество, газ или пропан и обикновено имат контролен панел, който позволява на потребителя да регулира температурата и продължителността на парата.

Електрически нагревател

Електрическият нагревател е устройство, което преобразува електрическата енергия в топлина и се намира във вътрешността на парогенератора. 

Когато водата достигне точката си на кипене, тя се превръща в пара и се изпуска в парната баня или душ кабината. Електрическите нагреватели са предпочитани пред другите видове, тъй като са лесни за инсталиране, ефективни и не изискват отделен източник на гориво.

Врата за парна баня

Това е важен компонент на всяка парна баня или душ кабина. Изработени са от стъкло или акрил и се предлагат в различни размери и стилове. Тя е предназначена да задържа парата вътре в помещението и да предотвратява нейното изтичане в околността. 

Най-важният фактор, който трябва да се вземе предвид при избора на врата за парна баня, е размерът на помещението. Вратата трябва да е достатъчно голяма, за да осигурява лесен достъп до парната баня, но достатъчно компактна, за да не позволява на парата да излиза навън. 

Предложенията на HydroSpa включват широка гама от оборудване за парни бани, като парогенератори, вентилатори, електрически нагреватели с различни мощности, врати от сиво стъкло или врати от прозрачно стъкло, сигурни, но и контролни панели за парната баня, които изграждате, за да отговаряте най-високите стандарти за качество.

Безплатна доставка над 500 лв
Връщане на продукти до 14 дни
Безплатна консултация