PVC-U тръби под налягане

(33 продукти)

PVC е популярен материал, използван в широк спектър от приложения - от строителството на сгради до водопроводните системи. PVC тръби и фитинги са устойчиви на температури до 60˚C, както и на въздействието на алкохол, киселини, основи и сулфати. Една от най-разпространените употреби на този материал е при производството на PVC-U тръби под налягане, които са предназначени за водоснабдителни и разпределителни системи с високо налягане.

PVC-U тръби

PVC-U тръби се произвеждат от комбинация от PVC смола, стабилизатори, смазочни материали и други добавки. Те придават по-голяма твърдост и здравина и намаляват риска от преминаване на вредни емисии. Тръбите могат да се произвеждат с различни диаметри - от малки тръби, използвани за домакински водопроводни инсталации, до тръби с голям диаметър, използвани за общински водоснабдителни системи. Към тях можете да намерите редица видове PVC фитинги, както и всички компоненти за инсталация на басейна.

Предимства на PVC-U тръбите

PVC-U е термопластичен материал, който е изключително устойчив на износване, корозия и химически увреждания. Това прави PVC-U тръбите под налягане идеални за използване в тежки условия.

Друго предимство на PVC-U тръбите под налягане е, че са леки и лесни за обработка, което улеснява транспортирането и монтажа им на място. Освен това материалът е удобен за рязане и оформяне, което означава, че тръбите могат да бъдат пригодени да отговарят на редица различни изисквания за монтаж.

Напорните тръби от PVC-U също така предлагат отлична устойчивост на воден удар, който може да възникне в системите за водоснабдяване с високо налягане. Това се причинява от внезапни промени в дебита или налягането на водата, които могат да доведат до разрушителни ударни вълни в тръбите. PVC-U тръбите имат висока еластичност, която помага да се абсорбират тези вълни и да се предотврати повреда на тръбата.

Приложение на PVC-U тръби

Тръбите под налягане от PVC-U се използват в широк спектър от приложения - от битови водопроводни инсталации до промишлени водоснабдителни системи. Те могат да се използват за циркулация на водата от басейна през филтриращата система и обратно в басейна. Също така са идеални за дренажните системи на басейна, тъй като издържат на корозивното въздействие на химикалите.

Тръбите под налягане са неразделна част от изграждането на хидравличната система на вашия басейн. В HydroSpa можете да намерите PVC-U тръби под налягане, твърди или гъвкави, с няколко размера, но всички с най-добро качество.

Безплатна доставка над 500 лв
Връщане на продукти до 14 дни
Безплатна консултация