Отопление на басейн

(156 продукти)

Отоплението на басейна е процес, при който се повишава температурата на плувните басейни, за да станат удобни за плуване дори през студените месеци. Отопляемият басейн осигурява приятно усещане през цялата година и позволява използването на басейн извън топлите дни.

Препоръчителната температура на водата е 28°C, а басейните с по-ниска температура се използват обикновено за плуване. Басейните с 32°C температура на водата са предназначени най-често за рехабилитация.

Циркулиране на водата в басейна

Отоплението на басейна се осъществява чрез циркулиране на водата през топлообменник или нагревател, където тя се загрява и след това се връща в басейна. Съществуват няколко вида нагреватели за басейни, включително електрически нагреватели, газови нагреватели, термопомпи и слънчеви нагреватели. Всеки тип има своите уникални характеристики и предимства, а изборът на подходящия за вашия басейн ще зависи от конкретните ви нужди и предпочитания.

Електрически нагреватели

Електрическите нагреватели са един от най-популярните видове нагреватели за басейни. Те са лесни за инсталиране, експлоатация и поддръжка и са подходящи за малки и средни по размер басейни.

Електрическите нагреватели работят, като преобразуват електрическата енергия в топлинна, която след това се предава на водата. Предлагат се в различни размери и са способни да загряват водата до висока температура за кратко време. Те имат по-висока енергийна ефективност от топлообменниците и са подходящи за отопление и в СПА центрове.

Топлообменник

Топлообменниците за басейни са евтини, но по-малко рентабилни в сравнение с електрическите нагреватели и термопомпа. Съществуват два модела от този вид - пластинчат и тръбен топлообменник. Те се монтират на закрито в близост до основния топлинен източник и разходът зависи от неговия вид.

Термопомпи

Термопомпата за басейн е друг вид нагреватели за басейни, които имат най-добра енергийна ефективност в сравнение с другите. Те работят, като извличат топлина от въздуха и я прехвърлят към водата. Също така са икономични, екологични и сравнително евтини за експлоатация. Те обаче не са подходящи за райони с ниски температури на въздуха, тъй като няма да могат да извлекат достатъчно топлина за ефективно затопляне на басейна.

Слънчеви нагреватели

Слънчевите нагреватели са най-екологичният вид нагревател за басейн. Те използват слънчевата енергия за загряване на водата и работят чрез циркулиране на водата през слънчеви панели, където тя се загрява и след това се връща в басейна. Соларните нагреватели са високоефективни и рентабилни и могат да ви помогнат да спестите пари от сметките си за енергия. Те обаче са и най-ограничените по отношение на възможностите за отопление, тъй като могат да затоплят водата само през деня.

Системи за отопление на басейни

Системите за отопление на басейна на HydroSpa са идеалният избор за вас и вашето семейство, за да се насладите на басейна дори и извън сезона.

Нашите предложения включват термопомпи въздух-вода, които работят дори при температури от -15 градуса по Целзий, топлообменници от неръждаема стомана или титан, електрически нагреватели с различен капацитет. Също така слънчеви панели с вакуумни тръби, които имат най-висока ефективност на пазара, за да превърнете 92% от слънчевата радиация в топла вода за вашия басейн или СПА.

Безплатна доставка над 500 лв
Връщане на продукти до 14 дни
Безплатна консултация