Инфрачервена сауна/Суха сауна

(6 продукти)

Сауните се използват от векове за релаксация, детоксикация и подобряване на цялостното здраве. През последните години инфрачервените и сухите сауни набраха популярност като алтернатива на традиционната парна сауна.

Инфраред сауна

Това е малка кабина с инфрачервени излъчватели и обикновено побира до трима души. Топлината от инфрачервената сауна прониква по-дълбоко в тялото, повишавайки основната температура и предизвиквайки изпотяване, което може да освободи токсините и да подобри кръвообращението. Тези сауни излъчват инфрачервени вълни, които загряват не само кожата, но също така ставите и мускулите. 

За тези, които предпочитат парна баня като алтернатива, ние предлагаме парогенератори, които могат да произвеждат пара за по-малко от 4 минути независимо от температурата на околната среда. 

Суха сауна

Сухата сауна, известна още като финландска сауна, използва нагревател за затопляне на въздуха в сауната, който след това загрява тялото индиректно чрез конвекция. Температурата в нея обикновено е по-висока от тази в инфрачервената сауна. Сухите сауни имат и по-ниска влажност от парните, като влажността обикновено е под 20 %. 

Високите температури в този тип сауни могат да спомогнат за подобряване на сърдечносъдовата функция чрез увеличаване на притока на кръв и намаляване на кръвното налягане. 

Кабина за сауна

Те се предлагат в няколко размера, включително за поставяне в ъгъла на стаята. Външната част на кабините е изработена от масивна смърч, а вътрешната част от липа. Кабината включва плотове за пейки, отдушник на покрива, както и защитни решетки за нагревателя и пода, както и други аксесоари за саунa.

Сухите сауни разполагат с покривен вентилационен елемент и защитна решетка за нагревател. Този тип сауни могат да се отопляват с традиционна печка за сауна, чиято висока температура води до терапевтичен ефект, който помага за отпускане на мускулите. 

Безплатна доставка над 500 лв
Връщане на продукти до 14 дни
Безплатна консултация