Дозиращи помпи

(10 продукти)

Използването на дозиращи помпи за поддържането на чист и добре балансиран плувен басейн е от решаващо значение. По-специално внимание може да се отдели на перисталтични помпи и дозатори, които могат значително да опростят процеса на точно и ефективното дозиране на химикали.

Как работят тези помпи

Перисталтичните помпи работят на принципа на изстискване на гъвкава тръба. Този уникален механизъм предлага няколко предимства, когато става въпрос за доставка на химикали при поддръжката на басейни. Те се доставят със смукателен филтър, инжекционен съединител и смукателни тръби.

Точно и прецизно дозиране на химикали

Дозиращите помпи осигуряват точно и прецизно дозиране, като гарантират, че правилното количество химикали се доставя постоянно. Контролираното компресиране и освобождаване на гъвкавата тръба предлага надеждно дозиране на химикали, като елиминира догадките, свързани с ръчното измерване.

Съвместимост с химикали за басейни

Тези помпи са изключително съвместими с широк спектър от химикали за басейни, включително хлор, pH-коректори, алгициди и др. Дозираният химикал влиза в контакт само с вътрешността на тръбата, което гарантира, че той остава отделен от компонентите на помпата. Това елиминира риска от химическо замърсяване и удължава живота на помпата, тъй като тя не е пряко изложена на корозивни вещества.

Лесен монтаж и поддръжка

Лесни са за инсталиране и поддръжка, което ги прави удобен избор за собствениците на басейни и специалистите по поддръжка. Смяната на тръбите е бърз процес, който свежда до минимум времето за престой и осигурява ефективна работа.

Постоянен дебит и намалени химически отпадъци

Те осигуряват постоянен дебит, което гарантира стабилно и контролирано подаване на химикали в басейна. Тази функция свежда до минимум риска от прекомерно или недостатъчно дозиране, като предотвратява химическия дисбаланс, който може да повлияе на качеството на водата. 

Дозиращите помпи намират приложение в различни сектори; например при поддръжката на басейни те предлагат прецизно дозиране на химикали, като осигуряват безпроблемна интеграция с помпите за басейни за ефективно третиране на водата.

Универсалност и контрол

Предлагат гъвкавост по отношение на контрола на дебита и автоматизацията. Тяхната гъвкавост дава възможност на собствениците на басейни да адаптират химическата обработка в съответствие с конкретния размер на басейна, начина на използване и изискванията за поддръжка.

Дозиращите помпи HydroSpa използват най-съвременна технология, за да поддържат вашия басейн в отлично състояние. В HydroSpa ще намерите перисталтични помпи, тръба за перисталтова помпа, но също и дозиращи помпи с ръчно регулируем поток. за по-добро дозиране и контрол на химикалите във водата.

Безплатна доставка над 500 лв
Връщане на продукти до 14 дни
Безплатна консултация