Роботи за почистване на басейн

(38 продукти)

Басейните се нуждаят от редовно почистване и поддръжка, за да се поддържа водата чиста, хигиенична и подходяща за плуване. Това може да бъде трудоемка и отнемаща време задача, но с появата на роботите за почистване на басейни този процес стана много по-лесен и ефективен.

Какво представляват роботите за басейни?

Роботите за почистване на басейни са автоматизирани устройства, предназначени за почистване на пода, стените и водолинията на плувния басейн. Те се предлагат в различни размери и стилове и могат да се използват както в надземни, така и в подземни басейни.

Как работят роботите за басейни?

Те определено са най-скъпия вариант за почистване на басейни, но същевременно с това са и най-лесните за използване. Разчитат на специален софтуер, с който определят как точно да почистят вашия басейн. Хубавото при тях е, че не се налага прикрепването им към помпа, а използват собствена торба за филтрация, в която съхраняват мръсотията.

Спокойно могат да се управляват от вашия смартфон и спомагат за отличното почистване на местата с по-сериозно замърсяване. Роботите за басейни се придвижват много лесно по всякакви повърхности и дори изкачват и почистват стените на басейна благодарение на специални ролки на променлива скорост. 

Видове роботи за басейни

Най-разпространеният тип робот за почистване на басейни е почистващият робот със засмукваща страна, който използва засмукващата сила на филтриращата система на басейна, за да събира мръсотията и остатъците от пода. Тези почистващи машини са лесни за използване, тъй като се свързват със скимера или вакуумиращия порт на басейна и след това работят самостоятелно, ръководени от своите бордови сензори.

Съществуват и роботизирани почистващи машини за басейни, които използват усъвършенствани технологии, като например множество четки, скрубери и филтри, за да почистят цялостно басейна. Те често са оборудвани с интелигентни навигационни системи, които им позволяват да картографират басейна и да го почистват по ефективен и систематичен начин.

При избора си на робот трябва да вземете предвид и вида на филтриращата система, с която разполагате, тъй като някои роботи за почистване на басейни са съвместими само с определени филтриращи системи.

Част от тези устройства имат вграден таймер, който ви позволява да настроите цикъла на почистване да започне в определено време. След като цикълът на почистване приключи, роботът се изключва автоматично.

Нашите предложения за роботи за басейни

За да бъде вашият басейн винаги готов за използване, той винаги трябва да е чист. В HydroSpa ще намерите роботи за почистване на басейни, които вършат тази работа вместо вас! 

Открийте електронни или хидравлични роботи, идеални за подове, стени и водна линия, те се движат лесно по всички видове повърхности, не използват торби или филтри за отпадъци, а отпадъците се съхраняват се в контейнер, който се изпразва лесно и се измива. Също така някои роботи могат да се управляват от мобилния телефон с помощта на приложения, което улеснява настойчивото почистване на места с подчертано замърсяване.

И ако срещнете неизправности в робот, който вече притежавате, в HydroSpa можете да намерите и резервни части за тях.

Безплатна доставка над 500 лв
Връщане на продукти до 14 дни
Безплатна консултация