Зимно покривало за басейн

(5 продукти)

Зимното покривало за басейн е специално предназначено за защита на плувните басейни през студените месеци. Някои от тях се изработват от тежки материали като полиетилен или винил, които са проектирани да издържат на суровите зимни климатични условия. Други пък са с подсилено PVC от двете страни, което да понесе теглото на хора.

Предназначение на зимно покривало за басейн

Едно от основните предназначения на зимното покривало за басейн е да предпазва басейна от замърсявания като листа, клони и други външни отпадъци, които могат да се натрупат през есенните и зимните месеци.

Като предотвратяват навлизането на боклуци в басейна, зимните покривала могат да помогнат за поддръжката намалят нуждата от почистване на басейн, когато той се отваря през пролетта. Точно затова се използва, когато се предвижда басейна да се подготви за зазимяване.

Подръжка на басейн със зимно покривало

В допълнение към предпазването от боклуци, зимните покривала за басейни могат да помогнат за поддържане на нивото на водата в басейна, като не позволяват на дъждовната вода и снега да се натрупват вътре. Това може да бъде особено полезно за тези, които живеят в райони с обилни снеговалежи, тъй като може да помогне за предотвратяване на претоварването на басейна със сняг и потенциално увреждане на структурата.

През зимата водата в басейна може да замръзне и да се разшири, което може да причини пукнатини и други повреди по повърхността. Зимните покривала могат да помогнат, като намаляват количеството вода, изложено на ниски температури.

От друга страна знаем, че едно термо покривало за басейн служи за задържане на топлината и повишаване на температурата на водата, но се използва най-вече през нощта.

Предложения за зимни покривала

Тъй като е много важно вашият басейн винаги да е в най-добро състояние, добре е да се грижите за него през цялата година. Затова сме ви подготвили предложение за покриване на басейна през зимата, за да го предпазите от замърсявания и ниски температури през студения сезон.

Безплатна доставка над 500 лв
Връщане на продукти до 14 дни
Безплатна консултация