Препарати за басейн

(39 продукти)

Поддържането на чист и здравословен плувен басейн е от съществено значение за приятната и ползотворна употреба. За да постигнат това, собствениците на басейни разчитат на редица ефективни почистващи препарати, предназначени да подобрят чистотата на водата и да оптимизират поддръжка. От течности против варовик до бързи хлорни гранули, коректори на рН в басейна и флокуланти - всеки почистващ препарат служи за конкретна цел при поддържането на басейните.

Видове препарати

Като включат тези различни почистващи препарати за басейни в редовната си поддръжка, собствениците на басейни могат да се радват на чиста и привлекателна среда за плуване.

Течности против варовик

Течностите против варовик са безценни в борбата с натрупването му по повърхностите на басейна, оборудването и водопроводната инсталация. Като предотвратяват и отстраняват тези отлагания, собствениците на басейни могат да осигурят дълготрайност и оптимална работа на основни компоненти на басейна, като филтри за басейн, помпи, нагреватели и тръби.

Гранули за бърз хлор

Гранулите за бърз хлор са подходящ избор за поддържане на подходящи нива на хлор в басейна. Тези гранули се разтварят бързо, като осигуряват бърза дезинфекция и окисляване на органичните замърсители. При редовна употреба гранулите за бърз хлор спомагат за създаването на безопасна и хигиенична среда за плуване, като ефективно контролират бактериите, вирусите и водораслите.

Коректори pH

Коректорите за рН на басейна са от решаващо значение за балансиране на нивото на рН на водата в басейна. Като регулират и поддържат правилния диапазон на рН, коректорите допринасят за комфорта на плувците, предотвратяват дразненето на кожата и очите и осигуряват оптимална ефективност на дезинфектантите. Те също така спомагат за предотвратяване на корозията на оборудването на басейна и удължават живота му.

Флокулант - коагулант за басейн

Флокулантите, известни като коагуланти за басейни, са ценни средства за справяне с мътната вода в басейна. Тези почистващи препарати действат, като свързват фините частици и замърсявания, суспендирани във водата, карайки ги да се утаяват на дъното на басейна. Редовната употреба на флокуланти спомага за поддържането на искрящо чиста вода, като улеснява отстраняването на утаените частици чрез почистване с прахосмукачка или обратно промиване.

Спазване на инструкции

При използване на почистващи препарати или дозиращи помпи за басейни е важно да се спазват инструкциите на производителя за правилно дозиране и прилагане. Прекомерната употреба или неправилното прилагане могат да доведат до химически дисбаланс, дразнене на кожата и потенциални повреди на повърхностите и оборудването на басейна. Препоръчва се и редовно тестване на водата в басейна с помощта на подходящи комплекти, за да се следи нивото на химикалите и да се правят необходимите корекции.

Препарати от HydroSpa

Третирането на водата е много важен процес за всички собственици на басейни, защото правилно третираната вода означава чиста и здравословна вода. Предложенията на HydroSpa включват широка гама от ефективни и най-качествени препарати, от хлор и дезинфектанти, независимо дали под формата на таблетки или гранули, бавно или бързо разтварящи се, до pH коректори, които могат да ви помогнат да повишите или понижите нивото на pH във водата, но също и почистващи и избистрящи вещества и други допълващи вещества като алгициди, антифлокуланти, антиваровик и неутрализатори.

Безплатна доставка над 500 лв
Връщане на продукти до 14 дни
Безплатна консултация