Анодна защита за стълби от неръждаема стомана AISI-316 от Flexinox справка 87170020
 • Анодна защита за стълби от неръждаема стомана AISI-316 от Flexinox справка 87170020
 • Анодна защита за стълби от неръждаема стомана AISI-316 от Flexinox справка 87170020

Анодна защита за стълби от неръждаема стомана AISI-316

87170020
По поръчка

23,24 лв.
с ДДС

За повече информация 0878 999 465

Анод за защита на стълби за басейни, от неръждаема стомана AISI-316

Гамата от стълби и водни игри FLEXINOX POOL с ЕЛЕКТРОПОЛИРАНА повърхност, предлага идеално решение в областта на използването на солни хлоратори, поради превъзходната си устойчивост на корозия. Всички стълби и водни комплекти в тази гама са изработени от морска неръждаема стомана A-316L.

Използвайки гамата стълби и водни игри FLEXINOX POOL с ЕЛЕКТРОПОЛИРАНА повърхност, правилно монтирани с връзка към цинкови аноди, всички корозионни процеси в басейна (електролиза, капкова корозия и др.) ще бъдат надеждно избегнати.

Анода на стълбата на басейна е проектиран да предпазва стълбата на басейна с хлориране с физиологичен разтвор като традиционното хлориране. Монтират се лесно и дискретно и спират корозионните процеси на цялата потопена част на стълбата.

Защита от корозия в плувни басейни:

Корозията в басейните е по-често срещана, тъй като са инсталирани устройства за хлориране на сол, тъй като наличието на сол във водата я прави по-проводима и улеснява корозията. Ръждата е много разпространена в стълбите за басейни (въпреки факта, че са изработени от неръждаема стомана A-316L), особено в заварките, винтовете и стъпаловидни контактни пролуки.

Това увреждане на металните елементи, съществуващи в басейна, в случай на малки петна от ръжда по стените и пода на басейна. Тъй като водата се третира със сол или натриев хлорид (NaCl), петна от ръжда се появяват незабавно.

В повечето случаи тези петна не са причинени от дефект в качеството на продукта. Това е процес на влошаване, наречен галванична корозия, който винаги възниква, когато 2 различни метала са в контакт, след което чрез различния потенциал те генерират електрически ток в солена вода (солено хлориране), което действа като електролит, който улеснява проводимостта на електроните. Неговото поведение кара по-малко благородния метал да стане анод и да загуби електрони, докато по-благородният метал се превръща в катод, придобивайки отрицателен заряд чрез привличане на свободни електрони. В резултат на това по-малко благородният метал се превръща в оксид и докато реакцията продължава, катодът се покрива с филм, освободен от частиците на анодния метал.

Поради тази причина се препоръчва инсталирането на цинков жертвен анод за защита на стълбата. Цялото окисление ще премине през електрическия проводник към жертвения анод, предотвратявайки повреда на металните елементи на басейна и отделянето на оксидни частици, които генерират петна, които са трудни за третиране и почистване.

Окисляването или корозията на стълбата на басейна в нейната потопена част може да бъде надеждно и икономично избегнато чрез инсталиране на анод, който се монтира лесно и дискретно интегрира, като се избягва корозия и остава напълно незабелязан.

За да се предпазят металните елементи и да се предотврати корозия в плувни басейни, при монтажа на анода трябва да се спазват няколко фактора едновременно:

• Металните елементи, които трябва да бъдат защитени, трябва да бъдат потопени. Катодната защита не работи за въздушни елементи. Така чрез катодна защита можем само да предотвратим корозия на стълбата на басейна в потопената му част.

• Металните елементи, които трябва да бъдат защитени, трябва да имат директен електрически контакт с анода, след което за защита на различни елементи трябва да свържем анод към всеки елемент или да свържем всички метални елементи един с друг и с анода.

• Не е препоръчително да предпазвате всички елементи на басейна от анод, монтиран в тръбите на техническото помещение, в скимера или в определена точка на басейна, защото няма да получим добро разпределение на тока. Ето защо е най-добре да монтирате жертвен анод върху всеки метален елемент, който трябва да бъде защитен.

  Безплатна доставка над 500 лв
  Връщане на продукти до 14 дни
  Безплатна консултация